Muligheten til å ta egne valg

Som myndig er du likestilt med dine foreldre og kan ta dine egne valg når det gjelder dine penger og din økonomi. Når du blir myndig har du:

  • Full kontroll over dine egne bankkontoer
  • Mulighet til å inngå avtaler som er gyldige og bindende
  • Mulighet til å ta opp lån
  • Mulighet til å bestille kredittkort

Temaer i et 18-årsmøte

Det kan virke litt skummelt å bli myndig og å skulle ta egne valg. Hver uke snakker vi med ungdommer som synes det er vanskelig å ha oversikt over alt de plutselig må kunne noe om.

Mange har fått sin første deltidsjobb og har spørsmål om inntekt, hvor mye man kan tjene før man må betale skatt, hvor mye skatt man faktisk må betale og hva skatten egentlig går til. Studielån og lån til bil eller bolig er andre temaer vi får mange spørsmål om. Mange skal ut å studere og vil ha behov for å ta opp studielån. Det er helt vanlig å ta opp studielån og faktisk er det mange goder med et studielån som skiller det fra et annet type lån, som for eksempel lån til bil. 

Å bytte visakort fra ungdomskort til "voksenkort" er noe vi hjelper til med i et 18-årsmøte. Vi svarer også på spørsmål om kredittkort og bestiller kortet til de som har behov for det, for eksempel i forbindelse med reising eller netthandel. I tillegg er det mange ungdommer som har drømmer som de ønsker å sette opp sparing til. For eksempel til studier, reise eller bolig. Forskjellene på å spare i bank og i fond er noe vi bruker tid på å fortelle om i 18-årsmøtene. 

Dersom du har bil eller skal flytte for deg selv trenger du forsikringer. Forsikringer er noe som kan virke vanskelig å sette seg inn i, både hvilke forsikringer man trenger og hva man må tenke på. Det hjelper vi deg med i 18-årsmøtet. Man kan også forsikre seg selv, sitt liv og sin helse, mot for eksempel sykdom eller ulykker. Det kan vi også snakke om i møtet.

Velkommen til banken

Vi i banken er her for deg. Vi har alltid tid til en prat med kundene våre og hjelper til med gode råd og smarte løsninger. Vi vil gjerne invitere deg til et 18-årsmøte i banken der vi sammen snakker mer om økonomi, sparing, forsikringer og hva som er kjekt å vite nå som du er voksen.