Energimerkingskonkurranse

Energieffektive boliger er bra for miljøet og for lommeboka. Hele 40 prosent av Norges energiforbruk går til bygninger og strøm er en av de største utgiftspostene for norske husholdninger. Alle boliger skal energimerkes ved salg og utleie. Boligen får en energiattest som viser energi- og oppvarmingskarakteren til boligen. Har boligen energiklasse A eller B kvalifiserer den til bankens grønne boliglån. Er energiklassen lavere er det mulig å gjøre energieffektiviseringstiltak som kan gi en bedre energiklasse. Nå kan du vinne en fin premie ved å registrere energimerke på boligen din.

Om konkurransen

Konkurransevilkår

Gå inn på Enova sin nettside energimerking.no, legg inn informasjon om boligen din og få registrert en energiattest. Send energiattesten til rådgiveren din i banken og du er med i energimerkingskonkurransen vår. Konkurranseperioden løper frem til 30. april. I starten av mai trekker vi ut en vinner av konkurransen. 

Premie

Blir du trukket ut som vinner kan du velge mellom en elbillader til hjemmet ditt eller en elsykkel. Begge deler vil leveres fra et lokalt selskap og ha en verdi inntil kroner 25.000. 

Dette betyr energimerke A og B

Familie sittende på gulvet

Energimerke A: Boligen har varmepumpe eller solenergi, i tillegg til bedre isolasjon og vinduer. Passivhus vil få A. 

Energimerke B: Boligen har varmepumpe eller solenergi og/eller bedre isolasjon og vinduer enn kravene i byggeforskriftene. Type bolig, byggeår og bruksareal vil også påvirke energiklassen.

Smarte energi- og klimatiltak

Privatpersoner kan gjøre en forskjell ved å ta smarte klimavalg i sin bolig. Enovatilskuddet gir støtte til gode energi- og klimatiltak. Enova gir også råd om tiltak du kan gjennomføre uten støtte.

Våre grønne lån

Grønt boliglån

Dette er lånet for deg som har, eller skal kjøpe, en energieffektiv bolig som bruker lite strøm eller har alternative, miljøvennlige energikilder. Vi belønner grønne valg, og tilbyr grønne boliglån med ekstra gunstige betingelser. En grønn bolig er bra for både miljøet og for lommeboka.

Oppgradering av bolig med energibesparende tiltak

Grønt rehabiliteringslån kan brukes til energibesparende tiltak som for eksempel installasjon av solcelleanlegg, bore etter jordvarme eller ulike former for varmepumper. Lånet kan også brukes til oppgradering av bygningskroppen, etterisolering eller bytte av vinduer i eldre hus eller hytter. 

Ønsker du et møte med en rådgiver?

Våre rådgivere har alltid ledig tid til en prat med deg. Finn en ledig tid som passer deg og bestill et rådgivningsmøte her. Du velger om du vil møtes fysisk i banken eller på Teams.