Bankens julegave 2022

På Romerike er det mange hjelpeorganisasjoner som arbeider for at de som trenger det mest skal få en litt varmere og bedre jul. I en tid med økte priser melder organisasjonene om at det er økt pågang fra personer og familier som trenger hjelp. Banken ønsker å bidra til en litt bedre jul og har derfor gitt gaver på totalt kroner 300.000 til 9 forskjellige hjelpeorganisasjoner på Romerike i løpet av desember.

Julehjelpen Aurskog-Høland

I år hjelper Morten Rognan i Julehjelpen 130 personer og familier i Aurskog-Høland med gavekort på mat før jul. Antallet som behøver hjelp har økt jevnt og trutt gjennom årene siden Morten startet Julehjelpen. Han samarbeider i tillegg tett med Frivilligsentralen i Aurskog-Høland. Målet er å kunne hjelpe mennesker også gjennom resten av året.

Aurskog-Høland Frivilligsentral

Banken har gjennom flere år bidratt til arrangementet Julaften for alle. I år dro vi innom Rita Lindblad og hennes gode medhjelpere og hentet ti lapper med julegaveønsker fra Ønsketreet. Med oss tilbake tok vi med de ti julegavene vi hadde kjøpt inn, og i tillegg 50 konfektesker og 150 julestrømper som skal deles ut til barn og familier når de kommer for å hente gavene. 

Sørum Frivilligsentral

Mette Flaen og alle hennes gode medhjelpere tok i år over det gamle rådhuset i Sørum og har innredet det til bruk for frivillig- og allmennheten. I dagene før jul skal Frivilligsentralen kjøre ut juleposer til rundt 70 personer og familier i gamle Sørum. I juleposene er det gavekort på mat, storsenteret og masse julegodteri. Dette er et viktig bidrag til mange før jul.

Ullensaker Frivilligsentral

Rita Hovden og hennes gode hjelpere gjør en veldig viktig jobb for innbyggerne i Ullensaker hele året. Hver uke deles det ut mellom 1.500 og 2.000 kilo med mat på Ullensaker Frivilligsentral. I tiden frem mot jul øker både mengden mat og behovet for hjelp. Rundt 200 personer og familier får hjelp med matposer før jul og i tillegg arrangeres det Julaften for alle på Frivilligsentralen. 

Nes Røde Kors

I år har Nes Røde Kors tatt over organisering, pakking og utkjøring av matkasser til innbyggere som trenger det i Nes. I dagene før jul skal Marit og hennes gode medhjelpere kjøre ut 150 matkasser. Det er 50 flere kasser enn i fjor. Tiltaket er kjærkomment og veldig viktig for mange både personer og familier. 

Hjelpende Hender

I år feirer Hjelpende Hender, som har base i Lillestrøm, 10-års jubileum. Ellen Bakke med ildsjeler hjelper mer enn 400 mennesker med mat og ulike nødvendigheter hver måned og hver fredag serveres det et varmt måltid i Lillestrøm Kirke. Før jul skal det deles ut matkasser til mellom 150 og 200 familier i området. Dette hjelper mer enn 600 mennesker som får en bedre jul. 

Julaften for alle i Nes

I år inviterer Frivilligsentralen i Nes, med Trine-Lise Løvaas i spissen, til julefeiring på Årnes gamle skole for 10 gang. Der får frivillige og deltakere servert tradisjonell julemat, kaffekopp og julekaker og blir en del av et sosialt samvær. Trine-Lise og de frivillige viser varme, medmenneskelighet og omtanke i en tid på året som kan være vanskelig for mange.

Norsk Folkehjelp Fetsund

Christin og Anita leverer ut varme pledd, hjemmelagd julemat, julepakker, blomster, matposer og forbruksmateriell til beboere på Pålsetunet i Fetsund og utebeboere i området. Rundt 150 personer får glede av Norsk Folkehjelps arbeid i Fetsund og gamle Sørum før jul. De har i tillegg mange ulike aktiviteter  for beboerne gjennom hele året.

Støtteforeningen Bjørkelangen Sykehjem

Støtteforeningen med Siri Malerbakken i spissen skaper koselige hyggeaftener for beboerne ved Bjørkelangen Sykehjem gjennom hele året. Før jul ville de blant annet arrangere hyggeaften med konsert med A Cantus og servere julegodt, noe pengene fra banken bidro til å gjøre mulig.