Jesper startet i jobben som Trainee sparing og investering 10. august, og 1. september startet Ola som Trainee kundeansvarlig personmarked. De to unge guttene kommer rett fra skolebenken på BI hvor de studerte bachelor i økonomi og administrasjon og skrev bacheloroppgaven sin sammen. På fritiden er guttene svært aktive og spiller fotball på hvert sitt lag på Romerike. 

De to neste årene skal guttene gjennom et grundig opplæringsløp i banken som skal bunne ut i god kompetanse og autorisasjoner på hvert sitt fagfelt. Vi har tatt en liten sofaprat med guttene slik at dere kan bli litt bedre kjent med de. 

Nå har dere jobbet noen uker i banken, hvordan er det å ha blitt ansatt som de to første trainee'ne i Aurskog Sparebank?

- Det er veldig gøy. Det er en bratt læringskurve, og det liker jeg, sier Jesper. Ja, det er veldig moro. Vi har blitt tatt godt i mot av samtlige ansatte, som bidrar til en god arbeidshverdag, følger Ola opp.

Hvordan synes dere starten har vært?

- Det har vært veldig lærerikt, det er interessant å jobbe i bank, svarer Ola. Jesper følger opp med at det har vært en utrolig fin start, jeg har fått vært med i mange møter, lært meg å bruke de ulike systemene og fått mye god faglig input allerede. 

Hva ser dere mest frem til å lære i tiden fremover?  

- Alt, svarer Ola kjapt. Jeg gleder meg til å lære mer av det faglige innen sparing og investering, sier Jesper. Det er også veldig lærerikt å være med i møter med rådgiverne.  

Hva synes dere om arbeidsmiljøet i banken? 

Guttene er enige om at det er det som gjør at man gleder seg til å gå på jobben. - At det er et veldig bra arbeidsmiljø er en av de store styrkene til Aurskog Sparebank. Og det er også veldig inkluderende kolleger. 

Guttene kunne en god del om økonomi før de begynte i banken og vi spør hva deres beste råd til andre unge voksne er. 

- Mitt beste råd til unge på min egen alder, når det gjelder sparing, må være at de for langsiktig sparing bør fylle opp BSU-kontoen sin, og starte en fast månedlig sparing i aksjefond, noe man kan gjøre i appen Smartspar, sier Jesper. 

- Når det gjelder unge som vurderer å kjøpe bolig mener jeg at de bør tenke langsiktig, og begynne med sparing tidlig, og gjerne i BSU. Lag deg en strukturert plan, og hold deg til denne så langt det lar seg gjøre. Og spør gjerne en bankrådgiver om råd, det er veldig lurt, sier Ola. 

Helt til slutt, har dere en liten funfact om dere selv? 

- Oj, det er vanskelig å komme på noe kult. Men jeg er vel høyest ranket i Tetris i Aurskog-Høland kommune, jeg var i alle fall det, sier Ola. Og jeg fikk en lillebror i bursdagsgave når jeg var 2 år, altså to brødre med bursdag på samme dag, sier Jesper.