Grønt landbrukslån

Vårt grønne landbrukslån er lånet for landbrukskunder som har fokus på miljø og bærekraft, som ønsker å redusere utslipp, utføre energibesparende tiltak eller investere i ny miljøvennlig teknologi.
  • Gunstig utlånsrente på dine investeringer
  • Kan brukes til små og store investeringer i bolig, driftsbygning, og maskiner
  • Muliggjør fornybar energi og lavere energikostnader
  • Støtter målene i landbrukets klimaplan for 2030

Grønne og lønnsomme investeringer

Grønt landbrukslån er lånet for landbrukskunder som har fokus på miljø og bærekraft, som ønsker å redusere utslipp, utføre energibesparende tiltak eller investere i ny miljøvennlig teknologi i landbruk og skogbruk.

Landbruket har forpliktet seg til store utslippskutt

Landbruket har satt et offensivt klimamål for kutt i klimagassutslipp og økning i opptak av karbon fra 2021–2030. For å klare dette kreves store investeringer. En omlegging i produksjonen kan være kostbar, men den kan også være lønnsom på sikt. Gjennom gunstige lånevilkår med grønt landbrukslån ønsker vi å bidra til at norske bønder kan gjøre tiltak og investeringer som gir mindre utslipp og en mer bærekraftig matproduksjon. Prøv gjerne klimakalkulatoren for å se hvilke muligheter du har til å redusere utslipp og binde karbon i din drift.

Vilkår og lånebetingelser

Vi håper dette er et produkt som skaper nysgjerrighet og at både eksisterende og nye kunder kommer til oss og spør, og gjerne også utfordrer oss på nytenkning. Det er en del åpenbare investeringer i denne kategorien, men vi har ikke satt restriktive krav til hva investeringene skal inneholde. Vi ønsker ikke å ekskludere gode prosjekter, men å høre kundenes ideer og forslag. Lånet prises etter avtale.

Ønsker du et møte med en rådgiver?

Våre rådgivere har alltid ledig tid til en prat med deg. Finn en ledig tid som passer deg og bestill et rådgivningsmøte her. Du velger om du vil møtes fysisk i banken eller på Teams.