Våre grønne produkter

Våre grønne produkter er for deg som er opptatt av hva pengene dine bidrar til. Vi premierer dine miljøvennlige valg med gunstige rentebetingelser. Det er gjennom ansvarlig kredittgivning og grønne produkter banken har størst mulighet til å bidra til grønn omstilling i samfunnet. Dette er viktig i bankens arbeid med bærekraft.

Grønne boliglån

Våre grønne boliglån passer for deg som har, eller skal kjøpe, en energieffektiv bolig som bruker lite strøm eller har alternative, miljøvennlige energikilder. Boligen må ha energiklasse A eller B. Vi tilbyr grønt boliglån ung, grønt boliglån og grønt rammelån.

Grønt rehabiliteringslån

Grønt rehabiliteringslån er lån til miljøvennlige og energibesparende tiltak i nye og gamle boliger. Lånet gir deg svært gunstig rente om det velges miljøvennlige løsninger, enten du skal pusse opp eller bytte til energikilder med mindre belastning på miljøet.

To unge kvinner står og prater sammen mens de lader en elbil.

Grønt billån

Et grønt billån passer for deg som skal kjøpe en miljøvennlig bil. Som sikkerhet tar vi salgspant i bilen. Billånet kan brukes til kjøp av både ny og brukt bil. Bilen må være nullutslippsbil og den kan være maksimalt 14 år når lånet er nedbetalt.

Grønt innskudd

Grønt innskudd er for deg som er opptatt av hva sparepengene dine bidrar til. Med grønt innskudd kan du være trygg på at pengene du sparer bidrar til reduserte klimautslipp og en mer bærekraftig fremtid med et bedre miljø. Vi garanterer at sparepengene dine blir brukt til å finansiere våre grønne lån.

Bank- og kredittkort i resirkulert plast

Alle våre kort er produsert med resirkulert plast fra italienske vinduer. Kort i resirkulert plast er et lite bidrag, men det er en av mange ting som til sammen bidrar til et mer miljøvennlig samfunn. Ved digital PIN-kode i stedet for PIN-brev, heldigital løsning for kortreklamasjoner og alle kortopplysninger digitalt i nett- og mobilbanken spares det i tillegg papir og utsendelser der det er mulig. 

tre barn sett bakfra i grønn skog

Derfor investerer vi ikke i hva som helst

Er du opptatt av hvor sparepengene dine havner? Hos oss er hensyn til miljø og etikk avgjørende når vi setter opp fond.

Grønt landbrukslån

Grønt landbrukslån er lånet for landbrukskunder som har fokus på miljø og bærekraft, som ønsker å redusere utslipp, utføre energibesparende tiltak eller investere i ny miljøvennlig teknologi i landbruk og skogbruk.

Grønt næringslån

Vårt grønne næringslån passer for bedriftskunder som skal utføre energibesparende tiltak eller investere i ny miljøvennlig teknologi til drift, bygninger eller maskiner. Vi kan bidra med gunstige vilkår på finansieringen som kan være med på å vippe avgjørelsene i riktig retning. 

Ønsker du et møte med en rådgiver?

Våre rådgivere har alltid ledig tid til en prat med deg. Finn en ledig tid som passer deg og bestill et rådgivningsmøte her. Du velger om du vil møtes fysisk i banken eller på Teams.

Ta gjerne kontakt med bærekraftsansvarlig dersom du har innspill til , eller spørsmål om, bankens arbeid med bærekraft