Hipp hurra for Bjørkelangen

22. mai 1985 åpnet avdelingskontoret vårt på Bjørkelangen! Nå feirer vi 35 år på Bjørkelangen ved å gi 35.000 kroner i jubileumsgave til strømmekonserten "Sammen for live" og støtteforeningene ved sykehjemmene i Aurskog-Høland kommune.

35 års lang historie på Bjørkelangen

Aurskog Sparebank ble stiftet i 1846 og det gikk mange år før banken første gang så seg om etter å etablere filialer i nabobygdene. I en protokoll fra 1918 finner vi informasjon om at banken hadde tanker om å etablere filialer på Blaker, Sørumsand og Bjørkelangen. På den tiden var Aurskog og Blaker i samme kommune. Det ble med tankene i 1918. 

På 1960-tallet ønsket daværende banksjef Kvalsund å etablere filial på Bjørkelangen. Den gang var det strenge etableringsregler og myndighetene stoppet planene om filialen. 

I 1984 ble etableringsreglene lempet og daværende administrerende banksjef Hugo Tønsberg og daværende styreformann Arne Tønsberg kjøpte apotekergården på Bjørkelangen. Byggingen kom raskt i gang og 22. mai 1985 åpnet vi dørene til vår første filial, på Bjørkelangen. Vi er fremdeles i det samme bygget, sentralt plassert nederst i Gågata.

Birger Svanstrøm fra Aurskog var byggherre på bygget, og en rekke lokale underleverandører ble benyttet. Emil Aarstad med Aarstad og Sønner sto for rørleggerarbeidet, Killingmo og Tørnby sto for det elektriske, og Løken Trevare leverte vinduene. Arkitekt Tore Berntsen og Birger Svanstrøm vant byggeskikkprisen i 1985 for sitt "meget positive miljømessige bidrag". 

I løpet av 35 år har det vært mange ansatte innom filialen på Bjørkelangen, flere av de er fremdeles ansatt eller har gått av med pensjon de siste årene. Den første avdelingssjefen på Bjørkelangen var Liv Stensrud. I mellomtiden har det vært flere avdelingssjefer, og nå i 2020 er det Marit Stenslet Aaserud som er avdelingssjef. 

Opptak fra konserten "Sammen for live" og presentasjon av 35.000 kroner i jubileumsgave til Bjørkelangen

Video fra åpningsdagen i 1985

Velkommen til oss på Bjørkelangen

Har du lyst til å kjøpe din aller første bolig? Eller må du bytte bolig fordi flokken vokser? Kanskje vil du sikre at du er riktig forsikret, starte sparing, eller kanskje du vurderer å gå fra enebolig til leilighet? Uansett alder og livssituasjon vil våre kundeansvarlige på Bjørkelangen, Anne Sørdal Gimle og Trond Hellesjø, ta en god prat med deg om dine behov.