1. januar trådte ny lov om arv og dødsboskifte i kraft. På mange måter er arvereglene stort sett status quo. For eksempel er fremdeles ikke samboere prioritert ved arv, og barna trumfer ektefellen ved at pliktdelsarven gjør det utfordrende for ektefeller eller samboere med særkullsbarn å sikre hverandre ved død. 

I samtale med administrerende banksjef, Evy Ann Hagen, gjennomgår senioradvokat Brede Gundersen de vanligste problemstillinger og spørsmål om arv. Temaene de kommer inn på er blant annet testament, å sitte i uskiftet bo, offentlig og privat skifte, fremtidsfullmakt og samboere. Temakvelden kan ses i opptak her.

Vi får ofte spørsmål fra kunder om fremtidsfullmakter. Til dere som ønsker å lære mer om fremtidsfullmakt har vi laget en egen liten video om temaet som dere kan se her.

Og til dere som er samboere og som vurderer å skrive en samboeravtale, det er noe vi sterkt anbefaler. Det er store juridiske og økonomiske forskjeller på det å være samboer og det og være gift, Det er faktisk mye kjærlighet i å skrive en god samboeravtale. Den viser at dere er så glade i hverandre at dere er villige til å sikre hverandre økonomisk også dersom kjærligheten skulle ta slutt. Vi har laget en egen video om temaet som dere kan se her.

Advokatfirmaet Halvorsen & Co har lang og god erfaring med å bistå med opprettelse av fremtidsfullmakter og samboerkontrakter. I forbindelse med temakvelden tilbyr de alle interesserte en mulighet til å få bistand med dette til en fast, rabattert pris: 

Fremtidsfullmakt:         kr. 3 750,- for én, kr. 5 000,- for to
Samboerkontrakt:         kr. 5 000,-
Prisene er inkl. mva.

Dersom du har spørsmål til gjennomgangen, eller ønsker å avtale en tid med enten advokat eller bankrådgiver kan du ta kontakt med oss: 
Brede Gundersen: BG@halvorsenco.no / 920 63 929
Aurskog Sparebank: marked@aurskog-sparebank.no / 63 85 44 40