Hopp til innholdet
Familie pakker bilen innfor tur
Billån

Livsforandringer kan bety nye bilbehov – finn ut hvordan du kan finansiere din neste bil på en smart måte

Står du ved et veiskille i livet og vurderer bilkjøp? La oss utforske sammen hvordan du best kan finansiere ditt neste kjøretøy!

Alternativer for finansiering av bilkjøp

Når du skal kjøpe bil har du flere alternativer. Du kan velge å bruke oppsparte midler, øke boliglånet, eller ta et billån. Hva som er best for deg, avhenger av din økonomi og bilvalg. Her er en enkel oversikt over dine valg:

 • Kjøpe bil med oppsparte penger
  Fordelen er at du unngår lånerenter og avdrag. Men husk, en bil er en avskrivende investering. Vurder å bruke pengene dine på investeringer som fast eiendom, aksjer eller fond, og finansier bilen gjennom et billån for å beholde din økonomiske fleksibilitet.
 • Øke boliglånet
  En smart måte å samle dine lån på et sted. Pass på at lånet ditt ikke overstiger 75 % av boligens verdi for å unngå høyere rente. Husk å tilpasse nedbetalingstiden slik at du ikke betaler på bilen lenge etter at den har mistet mye av sin verdi.
 • Ta opp billån
  Dette kan ofte være mer kostnadseffektivt enn å øke boliglånet. Fordelen er at lånet kan sikres mot bilen, og du får raskere tilgang til midlene. Søk om billån for både nye og brukte biler, med en maksimal nedbetalingstid på ti år.
 • Grønt billån for miljøvennlige biler
  Vurderer du en miljøvennlig bil? Med et grønt billån får du bedre rentevilkår og lavere etableringsgebyr. Dette er også en god måte å bidra til en grønnere fremtid.

Usikker på hvilken bil som passer for deg?

Start med å søke om et uforpliktende lånebevis. Det gir deg og selgeren trygghet om at du kan finansiere bilkjøpet.

Vi er her for å hjelpe deg!

Har du spørsmål eller trenger råd om bilfinansiering, ta kontakt med oss. Vi er her for å veilede deg til de beste løsningene for din situasjon.