Hopp til innholdet

Sparing på konto
 • Spar trygt med enkel tilgang på pengene 
 • Få god avkastning på sparepengene dine
 • Spar når og hvor mye du vil

Økonomisk frihet med sparekonto

Spar trygt med enkel tilgang på pengene.

Sparing på konto gir deg trygghet, fleksibilitet og oversikt. Du har full frihet til å bruke pengene når som helst, og det er enkelt å administrere sparingen din i vår mobil- og nettbank.

Slik starter du sparingen

 

 1. Opprett en sparekonto via mobil- eller nettbank
 2. Sett opp automatiske overføringer for jevn vekst
 3. Revider spareplanen jevnlig for å tilpasse den dine behov og mål

Våre spareprodukter

BSU har vår beste rente og du får årlige skattefradrag. Er du under 34 år og drømmer om din første bolig er det smart for deg å komme i gang med BSU. Du kan spare opptil kroner 27.500 i året som gir det deg et skattefradrag på kroner 2.750. Det teller også positivt å ha BSU-sparing når du skal kjøpe din første bolig og søker om boliglån.

Les mer om BSU og start sparingen din her.

Med fastrenteinnskudd bindes sparepengene og renten i 31 dager. Fastrente gir dermed en svært forutsigbar avkastning på sparepengene dine. Renten påvirkes ikke av endringer i markedet i bindingsperioden.

Grønt innskudd er for deg som er opptatt av hva sparepengene dine bidrar til. Med grønt innskudd kan du være trygg på at sparepengene dine blir brukt til å finansiere våre grønne boliglån. Grønne boliglån finansierer boliger med energiklasse A og B, og pengene dine bidrar dermed til reduserte klimautslipp.

Les mer om grønt innskudd her.

Plasseringskonto er vårt tilbud til deg som har mye sparepenger og som ønsker å plassere de til en bedre rente.

 • Minimumsinnskudd kroner 1.000.000
 • Kontoen har 3 gebyrfrie uttak i året, i tillegg til fjorårets renter
 • Uttak utover dette vil bli belastet 1 % av uttaksbeløpet i gebyr

Sparekonto passer for deg som vil ha lav risiko og god forutsigbarhet. Du får høyere rente enn på brukskontoen din, og pengene er lett tilgjengelige når du trenger dem. Du kan spare et fast beløp hver måned, eller sette inn engangsbeløp når du ønsker det.

 • Kontoen har 12 gebyrfrie uttak per år, i tillegg til forårets renter
 • Uttak utover dette belastes med 1 % av uttaksbeløpet i gebyr
 • Renten øker i takt med innskuddsbeløpets størrelse, se prisliste
Spareplan er bankens beste spareprodukt for deg som ønsker å spare på konto. Spareplankontoen har høyere rente enn tradisjonell sparekonto og er derfor et bedre spareprodukt for langsiktig sparing. 
 • Engangsinnskudd på inntil kroner 100.000 ved opprettelse av konto
 • Du har ett fritt uttak fra kontoen per år
 • Tar du ut penger flere ganger vil du bli belastet med 3 % av uttaksbeløpet i gebyr

Mer om personlig økonomi og sparing

Spørsmål og svar om banksparing

En sparekonto er en type bankkonto hvor du kan sette inn penger for å spare til fremtidige behov. Pengene du setter inn, tjener renter over tid, noe som betyr at saldoen din vokser. Dette er en trygg og enkel måte å bygge opp en økonomisk buffer på.
En sparekonto er laget for å spare penger og tjene renter, mens en brukskonto er ment for daglige transaksjoner som betaling av regninger og kortbruk. Sparekontoer er best egnet for langsiktig sparing, og har gjerne bedre rente, mens brukskontoer gir enkel tilgang til pengene dine for hverdagslige behov.
I henhold til hvitvaskingsloven må banker innhente informasjon om sparepengenes opprinnelse for å forhindre økonomisk kriminalitet som hvitvasking og terrorfinansiering. Dette kan inkludere å be om dokumentasjon og besvare spørsmål om din økonomi og transaksjoner. Det er en del av bankens ansvar å sikre at kundene ikke utsettes for økonomisk kriminalitet.
Ja, med vår sparekonto har du full frihet til å ta ut penger når som helst, uten begrensninger på antall uttak. Dette gir deg fleksibiliteten til å bruke sparepengene dine når du trenger dem, samtidig som du fortsatt tjener renter på saldoen.
Du kan enkelt åpne en sparekonto via mobil- eller nettbank. Du trenger bare å følge instruksjonene og fylle ut nødvendig informasjon. Det er raskt og enkelt å komme i gang med sparingen.
Ja, pengene dine er sikre. Våre sparekontoer er dekket av innskuddsgarantien, som beskytter saldoen din opp til en viss grense i tilfelle banken skulle få økonomiske problemer. Dette gir deg trygghet for at pengene dine er i sikkerhet. Du må selv ta ansvar for å ikke dele dine BankID opplysninger eller passord til andre, slik at du selv holder sparepengene trygge for eventuelle svindlere.